SOLSKÄRMAR DRIVS AV SOLARBATTERI FÖR PILESTREET

Moderna flerbostadshus har byggts i Pilestredet 77-79 vid Stensparken. Det 4 000 kvadratmeter stora projektet består av tre fristående byggnader och innehåller totalt 59 lägenheter. Pilestredet 77-79 fick 2020 års Murverkspris för enastående arkitektur.

Nybyggnation i historisk miljö

Placeringen av anläggningen är omgiven av byggnader från 1800- och 1900-talen, varför man lade vikt vid att skapa lösningar som harmoniserar med Fagerborgs historiska kontext. Samtidigt var målet att skapa hus som bidrar till skapandet av en kvalitativ stadsdel. Pilestredet 77-79 har utvecklats för att kombinera nybyggnationen med den historiska omgivningen på ett attraktivt och innovativt sätt, genom att använda arkitektur som passar platsen och situationen.

Projektet lägger stor vikt vid enkelhet och hög kvalitet i byggandet och har många arkitektoniska värden. Byggnaderna är klädda i rustikt rött och vitt tegel, vilket ger dem ett unikt och estetiskt utseende.

Soldrivna ZIP-skärmar från Nerli

Det som gör Pilestredet 77-79-projektet ännu mer imponerande är användningen av solcellsdrivna ZIP-skärmar av Nerli. Detta är vårt första stora projekt där vi har implementerat solcellsmotorer, och vi har totalt 82 enheter att installera i sommar.

Zipner Solar är en av Nerlis mest energibesparande och moderna produkter. Den kombinerar Zipner-systemet med en motor som drivs av ett pålitligt batteri som är anslutet till en kraftfull solpanel på framsidan av kassetten. Batteriet i kassetten är väl skyddat mot väder och vind vilket säkerställer en lång livslängd och solpanelen behöver bara dagsljus för att fungera. Zipner Solar kräver endast solenergi för att fungera och är det perfekta valet för platser med begränsad tillgång till elektriska anslutningar. Produkten kan användas direkt efter montering och är en hållbar lösning för att uppnå energieffektivitet och minska beroendet av traditionella kraftkällor.

Leveransen av en soldriven Zipner Solar-skärm från Nerli till Pilestredet 77-79 ger en extra dimension till detta redan imponerande projekt. Genom att kombinera modern arkitektur, historiska sammanhang och hållbar teknik bidrar Pilestredet 77-79 till skapandet av ett levande och miljövänligt boende i Fagerborg, Oslo.

Dela med sig:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Logowanie